tirsdag 8. juli 2008

Heksa, Huset & Katten....


Så ble jeg neimen meg huseier! Ting skjedde veldig fort egentling, jeg fikk tilslag på 50.000 under takst, og er veldig fornøyd med det... Så da flytter jeg snart, enda lengre ut på landet! Det er litt rart å tenke på at jeg kun så huset i kanskje 20min, jeg bruker lengre tid på å bestemme meg for ett par sko... hmmm...

So, I'm a houseowner now... Things happend very fast, I got it for less than the appraised value so I'm serioulsy happy with that. I'm soon moving I guess, futher out in the wilderness than where I am now. It's a bit strange to think that I only saw that house for about 20min, I usually spend longer on deciding on a pair of shoes! hmmm....

Men nå er planleggingen i gang. Det skal males og skiftes ut kjøkken... som dere skjønner fra bildene fra Finn.no så er det ikke akkurat drømme farge-skalaen som er der nå :) Men tror det kan bli kjempekoselig men noen malingstrøk!

But now of course comes the fun stuff, the planning has begun. It will be painted and the kitchen will be done up. As you can see from the pictures in the add, the colour scheme isnt really me... :) But I do think it can be amazing in the end.

Håper på bedre bilder snart. Jeg overtar 1.aug, og har ferie i to uker fra da, så da kan dere tro det blir maling og shopping av saker og ting! Kjøkkenet skal iallefall få nye fronter, hvite må vite :) Men hva blir penest? Jeg vil ha et landlig, lyst kjøkken. Noen mener helt hvitt, mens andre mener creme/antikk blir penest... Og at dette ikke blir så fort "gult" og "urent".... Tar GJERNE imot tips!!!

I hope for some better pictures soon. I take over on aug 1st and thats just when I start my holiday, so that will be spent painting. And shopping for a bed, sofa ect ect... The kitchen will at least get new fronts put up, but I am undecided on white or cream/antique white.... What do you think? I want a country clean feel... I'm frightend that the bright white might be too bright, and may also yellow with time...


Også kan dere tro jeg gleder meg til å vise før og etter bilder :) De rommene som blir tatt hånd om først er stuene, soverommet, kjøkkenet. Deretter gangen oppe og nede... de to resterende soverommene får nok vente litt...

And can you imagine how much I am looking forward to before and after pictures?! :) The rooms that will be done first are the livingrooms, kitchen, bedroom and hallways. The rest will just have to wait for a while...


På kjøkkenet skal det legges nytt gulv, og sette inn nye fronter (eventuelt nytt ikea kjøkken), og males selvsagt! I stuene skal det egentlig bare males. Så det er ganske enkelt. Gangen skal males, så skal gulvet slipes ned og males i sjakkmønster tror jeg (trehvitt og mørk grå). Det skal også bygges en stoooor bokhylle i trappen. Tror jeg... og males selvsagt! I lysere farge! På soverommet skal det males og tapetseres på en vegg. Ellers skulle jeg gjerne hjort noe med badet, men det er for dyrt nå, og det funker helt fint... Men med tiden... :)

The kitchen will have new flooring put in, as well as new cabinet fronts, and paint! The livingrooms will only be painted, thank goodness, thats easy. The hallway will have the floor be polsihed down to the original wood, then painted with checkerd pattern. I think :) As well as be painted and have a big bookshelf buildt into the stairs. I think.... The bedroom will be painted as well. I'd love to do something to the bathroom, but its just too expensive now, so it'll have to do for the time being. But eventually.... :)


Så ønsk meg lykke til, og sjekk inn i august, tror ikke det blir så mange innlegg nå FØR huset er overtatt og påbegynt. Men da blir det nok liv her! Så ikke glem meg, og kom GJERNE med tips og ideer!!!

So wish me luck and check back in august for updates. I wont be writing much here untill then. But dont forget me, and please give me ideas and tips on decorating!

Thanks!

8 kommentarer:

~♥~bagateller~♥~ sa...

Gratulerer så masse med nytt hus, blir spennende å følge med forvandlingen. Meget gjennomført nittitallsstil kan en vel kalle dette hehe. Men ser jo ut som det er ganske greit å forvandle da heldig vis.

snupijenta sa...

Jeg snik-tittet på huset via mobilen min mens jeg var på ferie, og jeg syns det så kjempekoselig ut! Dette skal du nok få til!
Jeg håper du fortsatt har planer om å ha den flotte bestemorhylla di (med skuffer til å ha mel og sukker og slikt i) på badet ennå? Bare en liten detalj jeg har bitt meg feste i..:)
Hmm.. Jeg syns personlig at en litt creme-farge på kjøkkenet med hvite fronter, ville sett mest koselig ut. Hvis det var vegg-fargen du tenkte på. For om du skal ha hvite fronter, OG helt hvite vegger, ville rommet sett sterilt, kalt og trist ut.. (Iallefall uten all stæsjen du vil adde da såklart..:)
Jeg har fargen Nevada på kjøkkenet mitt. Veldig fornøyd med den fargen!
Gleder meg til å se huset under oppdatering!! :)

Aina sa...

Gøy å se før bildene, og jepp dette var skikkelig flashback til 90-tallet;0)
Men det ser og høres ut som du kan komme langt med bare maling og det er jo kjekt, kjøkken og bad kan komme etter hvert..snakker av egen erfaring.

Og jeg tror det er et godt tegn når en klarer bestemme seg for huset en skal kjøpe på rekordtid, da er det noe i huset som bare sier at det er "ditt hjem"
Var slik her også, kom inn og følte meg hjemme enda huset så forferdelig ut (tapeter og alt som trengtes renovering)

Lykke til og så ser jeg fram til å se innom senere.

Gratulasjonsklemmer fra meg.

Anemone sa...

Spennende prosjekt som skal bli spennede å følge utover høsten.

Gratulerer med tak over hodet, og lykke til med opussing. mister du litt av iveren og motet etterhvert, si ifra, så pusher vi blogere på med ideer og pågangsmot !!

Aalerud Stall sa...

Hei :-)

Gratulerer som huseier! Og for et koselig hus, en riktig rød liten stuga...
På mitt kjøkken, som var i trehvit lakkert furu da vi flyttet inn, valgte jeg lys antikk både på kjøkkeninnredning og vegger, samt at jeg malte de røde flisene over benken i lys antikk også. Jeg er veldig fornøyd med resultatet, og det blir ikke sterilt hvis du sper på med møbler og ting & tang i andre farger. Hos meg sto det et eldgammelt matskap i naturfarge, og så fikk jeg laget et langbord som er satt inn med linolje. Det skal få eldes naturlig. Stolene er naturfarget (litt mørke, som skapet)og er kjøpt på Ikea. På gulvet er det korkfliser. Hvis du lurer på hvordan det blir med helhvitt kjøkken, kan du gå inn på eldre innlegg hos meg, for der finnes det bilder :-)

Jeg synes du er kjempeheldig som har så mange rom å male, det er det morsomste jeg vet faktisk! Ingenting gjør så mye med et rom som maling, så det er vel verdt jobben. Lykke til :-)

Ønsker deg en toppen sommerdag!
Klem fra Britt :-)

BROCANTE sa...

Gratulerer! Så gøy og spennende. Skal bli spennende å følge med på oppusssing og innflytting.

Jill sa...

Gratulerer som huseier!!!
Den lille svarte ovenen på kjøkkenet var jo fantastisk flott!
Det blir nok veldig koselig når du får bodd deg inn litt og fixet litt på fargene :-)
Lykke til!

Inger W sa...

Nydelig hus! Masse gratulerer!!
Dette huset har virkelig potensiale!! ^^, Dvs - kjempefine gulv, masse sjarm, potensiale for deilig hage, PEIS!
Jeg ville ha plantet en deilig klarterose oppetter veggen, siden det ikke var så mange vinduer kan den bli kjempeflott. Mange fine røde klatreroser å velge mellom!
Ellers er det jo dette med gjennomgående farger, rolige farger til å begynne med ville jeg ha valgt, for da ser du bedre hva du vil øke på med etterhvert. Jeg ville ikke malt en eneste ting med hvitt. I kombinasjon med kalde farger kan det bli litt "sykehuspreg". Bare en anelse varme, feks med krem, får du det litt lunere. (Pluss krem og turkis/mint er utrolig flott på et kjøkken).

Jeg er misunnelig. Du har masse jobb, men det blir kjempebra..! Gleder meg til å se.. kommer til å følge med, hvis jeg får lov..?