lørdag 19. januar 2008

Men Onkel da....

I dag var jeg hos Mor og Onkel igjen... Det er alltid koselig, vi drikker kaffi og slarver, og onkel har alltid en jobb han trenger hjelp til. He he, men det går greit. Onkel er en liten slags miks av Petter Smart, Reodor Felgen... og Onkel Skrue. Han tjener penger på alt mulig rart skrot, og kaster aldri noe! Gudskjelov... Men noen ganger må jeg redde noen stakkars ting fra han. Som i dag, da jeg var inne i garasjen og så hva han brukte til å veie kobbertråd med... En fantastisk flott gammel vekt, i gammel-grønt. Akkurat slik jeg har hatt lyst på lenge. Så den fikk jeg heldigvis lov å redde!!! Og nå står den hjemme hos meg, klar til å vaskes.

Og langt inne i hjørnet skimtet jeg noe annet. Noe jeg har lett etter i en evighet... En slik gammel krydderhylle med skuffer. Du vet, veldig vanlig på kjøkkenet til gamle tanter og bestemødre. Orginalt har jeg ønsket meg en med glass skuffer, men denne hadde skuffer i aliminium, og var rett og slett råtøff! Elsket den! Jeg hvinte av fryd, og lurte på om hvor lenge han hadde hatt den. I mange år påstod han, jeg kunne ikke tro det... jeg vet virkelig ikke hvor lenge jeg har lett. Også bare fikk jeg den! Sånn uten vidre! Han hadde ikke brukt for den mente han, så hvorfor ikke. Den var helt inngrodd i møkk, støv, og andre klissete ting jeg ikke egentlig vil vite hva er... Men nå er den til vask. Skuffene har blitt skrubbet, og lagt til bløt... Og hyllen skal males...hvit tror jeg... Jeg kan nesten ikke tro det!


Og her er den. Vasket, må fremdeles pusse skuffene innvendig med stålull eller noe... Men den er så kul! Tenk dere den malt og opphengt på kjøkkenet da!!! Ahhh!
Jeg har alt en slik hylle med plast skuffer, en skuff mangler dessverre. Og tror du ikke jeg så en HELT lik på Zanz? til 1100kr. Er det mulig... kanskje jeg kan selge min... Trenger jo ikke to... egentlig!

Også var jeg på husvisining i dag. Jeg skal legge inn bud imorgen. Huset er kjempekoselig. Spesielt kjøkkenet og stuen. Trenger nok å "Trinifiseres" litt med andre farger. Det er foreksempel mellom-blått på skapfrontene på kjøkkenet o.O Huff... De blir nok hvite ja, med lavendel på veggene. (Og da mener jeg den gamle grønnfargen fra jotun). Stua var malt hvit og beige, og er egentlig helt grei. Men tror nok også den blir malt i "agurk farge". Er svar for grønt ja... Men denne akurg fargen er nærmest hvit.
I annen etasje var det egentlig et virrvarr av små rom. Og jeg likte det ikke så godt. Gangen var flott og stor, hoved soverommet var også supert, med gamle innebygde skap. Og det ene smårommet vil bli et fantastisk kontor/hobbyrom. Spesielt om jeg får satt inn et takvindu med tiden.
Eindommen var derimot litt kjip. Tett til vegen (men ligger på en topp) og er formet som en smal trekant. Noe som ikke er helt ideelt med tanke på Heksa (kan bli påkjørt) og heller ikke når det gjelder hestehold (men kan nok gå med litt hjernevirksomhet)...

Men... det er en start... må bare flytte snart... eget hus! Ah.. så deilig!

Ha en fin søndag alle sammen!

4 kommentarer:

Lykke sa...

For noen funn! Ble helt målløs da jeg leste dette, og liiiitt misunnelig må jeg innrømme:)Så det er vel deg som må kalles heldiggris??!:)))

Lykke til med huskjøp; spennende det også.
Ha en kjempefin uke!

Snupijenta sa...

ÅÅÅÅH som jeg håper du får det huuuuuset!!!
Flott den skuffe-greia..:)
Den andre kan du jo ha på badet? Med sminke og sånne greier oppi?
og den vekta da.. *skuffa* Det var jo det jeg hadde tenkt å kjøpe til deeeeg!! Blæh.. men gleder meg til å se den du fikk:)
Også gleder jeg meg til å se deg på onsdag!! *MILLEKLEM*

mona sa...

Hei,og takk for fine ord !! Må si du var super heldig med den hylla...den var nydelig,snill onkel du har !! Har en jeg også,som samler til meg.....han har nemlig samme mani !!! Blir spennende om du får huset ditt,kan jeg spørre hvor det ligger ? Du har kansje sett at vi har tilknytning til Sigdal....? Kos deg med pus,og ha en fin kveld :)

Lene sa...

I all verdens land og riker, for noen skattefunn du gjorde. Ohh, den som hadde sånn en onkel.

Masse flott nedover på siden din - nydelig, f.eks den grenen med lyslykter på :)

Takk for titten, og si fra om onkel skulle finne på å ha garagesalg ;)