torsdag 13. mars 2008

Antikk-Roger & Vårtegn

I dag våknet jeg til strålende sol, og koste meg med en kopp kaffi på den nyryddede glass verandaen. Men alikevel var humøret litt grått og tungt, det var da jeg fikk den fantastiske ideen on å se om Antikk Roger holdt åpent i dag. Siden det var sol... Så jeg pusset tennene, gredde håret og sjekket at jeg hadde kontanter... Og la i vei... Den lokale antikk butikken, og eieren Roger, er det beste som er her i bygda. Jeg har aldri funnet noen lignende butikk. Den er enorm. I to hus, pluss garasje, og en annen etasje! Og her er alt stablet i høyden, bredden, under bord og inni skap. Man finner ALT! Har man med seg en 50-lapp så finner man noe, og har du med deg 6000kr så finner du noe for det også! Og Roger, han kan du handle med. Alltid prut, for det er det han er ute etter. En god gammeldags kremmer! Som alltid har tid til en prat, og som synes det er ekstra stas når jeg og søstern stikker innom.

Jeg skal ta en tur opp igjen med kameraet mitt en dag, så dere får se! For dette stedet er rett og slett paradis for oss skattejegere! Og det er vel verdt en tur til min hjembygd bare for å ta en titt her. Men pass på at du har god tid! Minst ett par timer!

Og turen sviktet ikke! Her var det kommet flust av "nye" gamle saker siden sist! Jeg begynte runden min i "skrot" avdelingen. Hvor han har mye løsøre, små skadet, eller skrot. Her fant jeg en fantastisk grønn askjett fra Figgjo, 2 andre ting (som jeg ikke kan vise frem...he he) og n lys grønn, oval form fra Egersund. Den var dessverre litt skadet, men så full av sjarm at jeg bare måtte ha den.


Og da dette var samlet i en liten haug gikk turen videre til hoved bygningen, og rommet som inneholder de største skattene. Her finnes ting for alle. Figgjo i blått, gult, rosa og grønt, porsgrunn, egersund, stavangerflint, samt masse flott engelsk service, gamle bøker, smykker, bokser og skrin, duker, ja alt hva man kan tenke seg. Prisene her inne er dog noe stivere enn ute i skrot huset, men som sagt. Roger kan man prute med! Og her var det jeg fant noe som tok pusten fra meg! Ett koplett grønt/gull kaffesett til 5 fra figgjo! Med en ekstra tallerken, og en ekstra kopp (dog med skall i). Det fikk selvsagt bli med meg hjem!


Er det ikke flott? Jeg har aldri sett dette designet før, med de små gull blomstene! Jeg er helt forelsket! Og gleder meg til å ta det i bruk. I tillegg fant jeg en drøss andre lekre Figgjo saker, så det blir vel ikke lenge til jeg snoker rundt igjen!

Og på vei hjem så jeg jammen meg årets første hestehov! To stykker som nå sitter i ett eggeglass på benken! Og da må jeg si humøret var desto bedre ja! For en fantastisk jakt, og for hele sulamitten, med settet og 4 andre greier betalte jeg 400kr. Det var vel ikke ille? Og da må jeg jo bare le av prisene på "Antikk messen" i Sandvika.


Og se, figgjo askjetten min ble så fin sammen med greengate koppen, og hestehov! Ja... nå er det VÅR!

9 kommentarer:

krinkelkroken sa...

Nydelig koppesett! Så kjekt med et slikt skattkammer i nærheten da;)
Gleder meg til bilder fra herligheten!
Ønsker deg en fin påske:)

ompa sa...

You have been tagged for a meme by OMPA of http://ompasverden.blogspot.com
(my blogg is mainly in Norwegian, but it could change )

Rules are;
1. Link to the person that tagged you.
2. Post rules on your blog.
3. Share 6 non-important things/habits/quirks about yourself.
4. tag 6 random people at the end of your post by linking to their blogs.
5.Let each random person know they have been tagged by leaving a comment on their website.

I hope you will play along.
Cheers
OMPA, Norway

Mona. sa...

Oioioioioiooio......så heldig du er som har et sånt skattekammer i nærheten,de koppene var jo bare utrolig søte !!! Hvor bor denne Roger da...??? Kansje man farer forbi iløpet av sommeren... Kos deg iallefall,og ha ei fin påske :0)

Randi sa...

Hei Hei
Så utrolig gøy at du fant frem til min lille blog i denne store blog verdenen.:))


Her hadde du en fin blogg. Og for noen utrolig flotte kopper. Ja og for ikke å snakke om de fantastisk flotte maleriene du lager.

Figgjo.....jeg skulle så absolutt hatt asjetter til mitt sett. Jeg leter over alt etter noen...men neida ...verken på Ebay eller qxl har jeg funnet noen.
Greengate er fortryllende vakre kopper. De står høyt oppe på ønskelisten.

Ha en strålende fin dag.

christinasinteriør sa...

Hei! Takk for hyggelige kommentarer! masse fine funn du har gjort. Jeg ligger ved kristiansund. Kvalvikveien 124, 6520 FREI! Er du i nærheten må du bare ringe for nærmere veibeskrivelse! Ha ei god helg og påske!!

snupijenta sa...

Åååh, der var du heldig jenta!:) Flotte kopper! En gang får jeg vel drikke kaffe i de..?:) Gleder meg til det..:)
Koselig å se hestehovene, og ja, den greengate koppen ble flott på den ajetten. Det så riktig delikat ut..:)

Hulda sa...

Åh, for et herlig innlegg! Nydelige kopper, og søte hestehov. Den bruktbutikken høres helt fantastisk ut, der skulle jeg ha vært, ja. :) GreenGate koppen passa jo SÅ godt til fatet. :)

GundaM sa...

Heia, jeg har noen "Figgjo"damer i sjappa mi jeg også ;) og hadde du kommet inn dit har du nok blitt plassert i den kategorien.
Nydelig kaffesett, damene sloss om de når de en sjelden gang kommer inn...

Har du vært i Containerbloggen min?

www.containergirl.blogspot.com

Miss Cellaneous sa...

Jeg er VELDIG misunnelig på de grønne kaffeserviset du fikk deg der! :D